Case: Optimalisatie van logistieke processen bij Transferro dankzij Easy Systems

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Nachrichten Actualités

Optimalisatie van logistieke processen bij Transferro dankzij Easy Systems

Klant: Transferro B.V.

Sector: Logistieke dienstverlener in bouw en industrie

Geïnterviewde: Manager Supply Chain

Oplossing door: Easy Systems

Uitdaging: Verbeteren van logistieke efficiëntie en nauwkeurigheid op nieuwe locatie waar alles gemechaniseerd moet worden.

Achtergrond

Transferro is een inkooppartner voor zelfstandige vak- en groothandels in de bouw en industrie. Ze bundelen inkoopvolume en bieden collectieve diensten aan op het gebied van marketing, voorraad en logistiek. Transferro heeft meer dan 20.000 verschillende artikelen op voorraad van meer dan 400 A-merken in de categorieën ijzerwaren en gereedschappen.

Doelstellingen

Verbetering van ergonomie en efficiëntie: Verminderen van fysieke belasting en loopafstanden voor medewerkers.

Flexibiliteit in de logistieke operatie: Het in- en outbound proces door elkaar kunnen laten lopen.

Implementatie van mechanisatie: Organisatie groeit geleidelijk aan mee met de investeringen om de overstap te kunnen maken naar volledige mechanisatie.

Uitdagingen

Transferro stond voor logistieke uitdagingen nadat ze verhuisd waren naar een nieuwe locatie. De nieuwe omgeving wordt in verschillende fases  volledig gemechaniseerd, waarbij de rollenbaan van Easy Systems als een van de eerste stappen werd geïmplementeerd. Transferro wilde een oplossing die ergonomisch verantwoord was en loopafstanden reduceerde, terwijl het in- en outbound proces tegelijkertijd door elkaar kon lopen. Het bedrijf moest organisch meegroeien met de investeringen.

Oplossingen

Transferro leerde Easy Systems kennen via het bedrijf Jungheinrich. Easy Systems bood een totaalpakket, inclusief stellingen en rollenbaan, aan dat voldeed aan de gestelde doelstellingen.

Modulaire opzet: Er werd gekozen voor een modulaire opzet van rollenbaan waardoor toekomstige uitbreidingen eenvoudig toe te passen zijn, zoals de integratie van een bakkensorteerder.

Ergonomische rollenbaan: Minder belasting voor medewerkers

Efficiënter proces: flexibelere workflow door het in- en outbound proces door elkaar te laten lopen.

Implementatie

De installatie gebeurde tijdens het bouwverlof, een periode met een laag aantal orders, maar ook een laag aantal aanwezige collega’s. Transferro is na de installatie meteen live gegaan, inclusief alle optimalisaties. Dit bleek iets te ambitieus, maar dit bracht wel kleine problemen aan het licht die snel opgelost konden worden. Transferro regelde de interne programmering zelf, waardoor ze zelf snel aanpassingen konden doorvoeren. Bij problemen kon Easy Systems snel een oplossing bieden zodat het systeem soepel kon blijven lopen.

Resultaten

Verhoogde productiviteit: Sinds de installatie zijn nieuwe medewerkers na ongeveer 10 minuten training in staat om zelfstandig te werken. Voorts is het op- en afschalen van zones gemakkelijker.

Klanttevredenheid: Transferro waardeerde de snelle en soepele samenwerking met Easy Systems. De productiviteit en flexibiliteit is toegenomen dankzij de oplossing van Easy Systems. De opbouw verliep soepel aangezien het meeste kant en klaar geleverd werd. Het project werd binnen de deadline geleverd. Bij storingen was er snel contact via een appgroep, waarin tips en oplossingen snel werden gedeeld.

Verbeterde efficiëntie: De loopafstanden werden gereduceerd. In- en outbound processen konden simultaan worden aangestuurd.

Conclusie

De samenwerking tussen Transferro en Easy Systems leidde tot een succesvolle optimalisatie van de logistieke processen, mede dankzij een goede communicatie en alternatieve oplossingen. Door de gefaseerde implementatie en de modulaire opzet van de rollenbaan kon Transferro efficiënter werken en hun ambitieuze doelen bereiken.

Er werd gekozen voor een modulaire opzet van rollenbaan waardoor toekomstige uitbreidingen eenvoudig toe te passen zijn, zoals de integratie van een bakkensorteerder.  Dit moet de optimalisatie van logistieke processen bij Transferro verbeteren.

flexibelere workflow door het in- en outbound proces door elkaar te laten lopen.   

Wil u ook een succesvolle optimalisatie van uw logistieke processen? Neem contact op met de experts van Easy Systems voor meer informatie.

Contact