Maatwerkbedrijven & opleidingscentra

Onze expertise voor maatwerkbedrijven & opleidingscentra

Onze expertise in maatwerkbedrijven vertaalt zich in talrijke realisaties voor diverse klanten zoals Amival, Beart, Entiris, KU Leuven, Oesterbank, ZKW, en Kringwinkels Aalst, Geel, Malle, Mechelen, Vilvoorde, West-Limburg, Leuven, …

Maatwerkbedrijven

Case: Efficiëntieverbetering van 20% bij de displaylijnen van AMAB door de oplossing van Easy Systems

AMAB is een maatwerkbedrijf met 800 medewerkers op 3 locaties rond Brussel; Asse, Halle en Zaventem. Het opbouwen, vullen en transportklaar maken van displays is één van hun strategische pijlers.

Zo doen o.a. bedrijven zoals Jet Import (Red Bull), Duvel Moortgat en Carlsberg voor hun displays een beroep op AMAB. Alle goederen worden aangeleverd op een centraal punt, samengesteld en van daaruit verder in de keten gestuurd waarna ze als eyecatcher in de retail terechtkomen.

Lees meer

Maatwerkbedrijven

Case: Maatwerk ergonomisch en efficiënt

Een van de vele activiteiten van maatwerkbedrijven is het verpakken of ompakken van food en non food producten. Hierin geeft Easy Systems een duwtje in de rug.

Om ergonomisch en efficiënt allerhande producten om te pakken van bijvoorbeeld bakken naar dozen (voor export) is een dubbel transportsysteem gebouwd welk op de juiste snelheid voorbij de operators gaat. Gelijkaardige opstellingen worden gebouwd voor het mixen van producten (bv. verschillende shampoos, wasverzachters in één verpakking, maar ook pralines mengen in dozen).

Maatwerkbedrijven

Case: Kringloopwinkel Zuiderkempen verdubbeld output dankzij onze automatische textiellijn

Van 1.000 kilogram verwerkte tweedehandskleding naar 1.500 en zelfs pieken tot 2.000 kilogram. Dat is het resultaat dat de Kringwinkel Zuiderkempen te Geel boekt met hun automatische textiellijn.

Wij van Easy Systems namen de installatie ervan voor onze rekening. Deze lijn doet de sortering vlotter en efficiënter verlopen. Met een verdubbeling van de output als gevolg. “En dat zonder dat we meer druk leggen op onze mensen”, zegt stafmedewerker Yvo Croes.

Opleidingscentra

Case: Rondloopsysteem voor de opleiding van productiemedewerkers

Voor een opleidingscentrum gelegen in Hasselt hebben wij een conveyor op maat gerealiseerd. Deze wordt ingezet voor de opleiding van productiemedewerkers.

Het transportsysteem is een rondloop tandriem conveyor waarop verschillende werkstukdragers bevestigd zijn. Hierbij zijn ook doorrolstellingen geleverd. Een van de doelen van de opleiding is om te leren werken binnen een bepaalde tijdspanne (taktijd). Een ander doel is om de functie van operator te leren door te assembleren op de verschillende stations. 8 werkplaatsen werden rond de conveyor geplaatst, met telkens een andere bewerking dat uitgevoerd moet worden. Het transportsysteem werd op maat gemaakt om aan de specifieke noden van het opleidingscentrum te voldoen. Hierbij werden standaard componenten gebruikt, wat kostenefficiëntie met zich meeneemt.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …