Machinebouw

Onze expertise in machinebouw, automatisatie & robotica

Montech, Pullmaflex, LASE, IPTE, Rolan Robotics, IMA, Aamec, Intrion, Automation & Robotics, Boucherie, Ninix zijn enkele van de vele machinebouwers die reeds jaren hun onderdelen en systemen bij ons bestellen. Als betrouwbare leverancier verdelen wij aluminium profielsystemen, constructies zoals afschermingen en frames, en conveyors die eenvoudig te integreren zijn in uw machines.

Machinebouw

Case: Wedge conveyor naar wasinstallatie voor kratten

Voor onze klant te Roeselare, een bouwer van wasinstallaties, is het belangrijk dat de producten met zo min mogelijk vuil en resten tot in de wasinstallatie vervoerd worden. Om dit probleem op te lossen was er een conveyor nodig die de kratten 180° zou draaien. Onze engineers hebben een oplossing op maat uitgetekend, en zo zorgden wij voor een efficiënt systeem zonder mankracht. De toevoer van de dozen en kratten werd gedaan met een open schakelmat waarna een wedge conveyor de producten overneemt en 360° doet kantelen zodat resterende delen uit de verpakkingen vallen voor ze naar de wasinstallatie gaan. Een eenvoudig en doeltreffend systeem, op maat van onze klant.

Machinebouw

Case: Transportsystemen eenvoudig integreren in machines

Machinebouwer, en ondertussen trouwe klant, Agila was meer dan 10j geleden op zoek naar transportsystemen om het rubber automatisch door de machines te transporteren. Maar welk type conveyor is het meest geschikt voor een machinebouwer in de rubberindustrie?

Transportbanden zijn alom de meest populaire conveyors. Je kan er namelijk alles op leggen. En net voor een machinebouwer zijn de eenvoud in opbouw en voordelige prijs ervan belangrijke factoren. Voor complexere lay-outs en de mogelijkheid tot aanpassingen raden we echter kettingsystemen aan. Waarvan wij ook diverse types in ons aanbod hebben. Het blijft niet enkel bij conveyors voor de opbouw van machines, ook profielsystemen zijn hier belangrijke bij. En dat is ook wat Agila al snel bij ons is gaan bestellen.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …