Logistiek

Onze expertise in logistiek & distributie

Of het nu gaat om magazijninrichtingen of procesoptimalisaties, bij Bleckmann, Yusen Logistics, Vos Logistics, CEVA Logistics, Van Oirschot, Black & Decker, Topa Packaging, Van de Velde, en meer zijn onze conveyors actief voor de logistiek & distributie.

Logistiek

Case: ProDuo hertekent Europees DC met Easy Systems

De internationale distributeur van kappers- en schoonheidsproducten was in 2019 gestart met de implementatie van een consolidatie in het bestaande distributie netwerk eneinde dit te realiseren, opende het bedrijf een extra magazijn in de Arteveldestad en implementeerde een nieuwe installatie voor efficiënte goederenverwerking binnen en tussen die locaties. Voor dat huzarenstukje steunt Pro-Duo op de conveyors en rollenbanen van Easy Systems. “Zonder die oplossing hadden we tijdens de lockdown nooit de vele online orders kunnen verwerken”, klinkt het.

Lees meer

Logistiek

Case: Easy Systems werkt mee aan inrichting distributiecentrum TCK Sports Group

TCK Sports Group, een van de grootste importeurs in de sport- en outdoorbranche in de Benelux is onlangs verhuisd van Heerlen naar Kerkrade, waar het distributiecentrum drie keer zo groot is. Hierdoor kan men nog veel meer modellen, waaronder bergschoenen, direct uit voorraad leveren.

Vanwege groei in orders hebben ze ons gevraagd om mee te denken met het optimaliseren van het pick proces, waarvan loopafstanden geminimaliseerd moeten worden. Wij hebben een concept uitgewerkt om lage en hoge volumes binnen de kortst mogelijke tijd te verwerken.

Lees meer

Logistiek

Case: Minder verlies, snellere inslag: Vandewiele hertekent goederenontvangst

Vandewiele ziet verandering als een opportuniteit. En dus stemde de machinebouwer zijn goederenontvangst af op de nieuwe realiteit: niet enkel gegroepeerde ladingen op pallets, maar een groot volume van dozen en pakjes, de hele dag door aangeleverd door allerlei koeriers en expressdiensten. Om die toestroom efficiënt in ontvangst te nemen en in te slaan, installeerde Easy Systems bij Vandewiele een compleet nieuwe receptie, voorzien van een fysieke koppeling met het automatische mini-load bakkenmagazijn.

Lees meer

Logistiek

Case: Minder manueel werk, dezelfde output

Een installatie met bandtransporteurs, mat top conveyors en rollenbanen die gestockeerde dozen automatisch van de eerste verdieping naar het gelijkvloers verplaatst. Dat is wat we ontwierpen en bouwden voor een klant te Venlo actief in supply chain management. In hun 215.000 vierkante meter aan magazijnen passeren jaarlijks zo’n 300 miljoen artikelen. Het resultaat? Een intern transportsysteem op maat dat serieus snoeit in de werkuren. Deze installatie verzet namelijk dezelfde hoeveelheid werk als vier(!) fulltime operatoren.

Logistiek

Case: Wij brengen kleur en logica in interne transportflow

Als internationaal logistiek bedrijf is Yusen Logistics het aanspreekpunt voor alle mogelijke vormen van transport. Wij waren aan zet in hun vestiging te Ridderkerk. Wij ontwikkelden er een oplossing op maat waarbij we de volledige interne transportflow – van orderpicking tot verzending – vergemakkelijkten.

Het magazijn is opgedeeld in drie zones waar materialen gepickt worden. Voor hun bakken gebruiken ze de kleuren rood, geel of blauw, afhankelijk van de zone. Eens de materialen verzameld, transporteert een bovenliggende rollenbaan de bakken tot bij de inpakkers. Hier hebben wij de ergonomische inpaktafels en bijhorende rekken op maat gebouwd naar de noden van de klant. Wanneer de bakken leeg zijn, zetten de inpakkers ze weg op de onderste baan. Onze transportsystemen bevatten de intelligentie om te weten waar elke bak dan naartoe moet.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …