Voeding & farmacie

Onze expertise in de voedingsindustrie & farmacie

Onze aangepaste transportsystemen zijn actief in de voedingssector bij bedrijven als Douwe Egberts, De Halm, Intertaste, Belcolade, Leonidas, Lunchtime, Lutosa, SAS Koffie, Starbrook, La Lorraine, De Baenst … Hier hebben wij niet alleen transportbanden geleverd, maar ook kettingsystemen, rollenbanen alsook geïntegreerde (RVS) werktafels en rekken.

Voeding

Case: Koppeling productielijnen aan verpakkingszone voor Douwe Egberts

Voor elke productieomgeving moet de productflow eenvoudig en efficiënt verlopen. Voor onze klant Douwe Egberts, fabrikant van koffie te Grimbergen, hebben wij de koppeling van de productielijnen aan de verpakkingszone gerealiseerd. De 8 productielijnen van koffie worden hier gekoppeld aan de 8 verpakkingsmachines die verplaatst werden naar een andere zone om het heftruckverkeer in de productie (verpakkingsmateriaal, pallet aan- en afvoer, …) te beperken. Door het gebruik van verticaal transport worden de individuele verpakkingen naar 4m hoogte gebracht om ze via onze ETS kettingbanen weg te brengen naar de dozenmachines. Na de dozenmachines brengt een rondloop kettingsysteem de dozen naar een portaalrobot (gerealiseerd door een machinebouwer) waar alle dozen terug worden uitgesorteerd en op pallets gestapeld. Hier zorgen onze rollenbanen voor het verdere transport van de pallets. De geïnstalleerde conveyors hebben voor een optimalisatie van de productieprocessen gezorgd, wat een verhoging van productie samen met kostenefficiëntie met zich mee bracht. Gelijkaardige projecten zijn eveneens gerealiseerd voor het transport (en palletiseren) van diepvriesmaaltijden, kunststof flessen, jerrycans en voor verpakkingen met rozijnen, ijs, kaas, …

Farmacie

Case: Transportsysteem voor babyvoeding dat voldoet aan de verregaande eisen

Het transport van gesloten kartonnen dozen kan op vele verschillende soorten transportsystemen. Voor de farmaceutische sector moet echter voldaan worden aan specifieke eisen. In een clean room zone wordt gestreefd naar een transportsysteem met een zo open mogelijke structuur. Voor één van onze klanten in Nederland boden wij dé oplossing dankzij conveyors op maat.
Onze rollenbanen combineren een opbouw in gelakt stalen plaatwerk (open stuctuur), met een afwerking op maat. Zo zijn er geen horizontale vlakken waarop stof kan blijven liggen, worden zeskantbouten i.p.v. inbusbouten gebruikt, zijn nergens holle ruimtes of open kokerprofielen te vinden, … .
Met deze gedetailleerde engineering is een opstelling gerealiseerd om verpakte dozen met babyvoeding vanuit de productieomgeving naar de palletiseerinstallatie te voeren, doorheen wanden en muren, hangend aan verschillende plafonds.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …