Voeding & farmacie

Onze aangepaste transportsystemen in de farma-industrie zijn actief in de voedingssector bij bedrijven als Douwe Egberts, De Halm, Intertaste, Belcolade, Leonidas, Lunchtime, Lutosa, SAS Koffie, Starbrook, La Lorraine en De Baenst. Hier hebben wij niet alleen transportbanden geleverd, maar ook kettingsystemen, rollenbanen, alsook geïntegreerde (RVS) werktafels en rekken.

Goede transportsystemen zijn belangrijk in de farma-industrie

De transportsystemen van Easy Systems uit Druten, Geel en Waregem worden regelmatig gebruikt in de farma-industrie. Goede transportsystemen zijn belangrijk voor snelle, veilige en efficiënte transporten in de farma-industrie. Met behulp van onze transportsystemen kunnen goederen in alle getalen getransporteerd worden in de farma-industrie. Voor elk transport hebben wij verschillende transportsystemen, zoals Wedgeconveyors die u kunt bestellen, zodat veel diverse bedrijven in de farma-industrie gebruik kunnen maken van onze systemen.

Bent u op zoek naar veilige transportsystemen? Bekijk het aanbod!

Zit u zelf in de farma-industrie en bent u op zoek naar snelle en veilige transportsystemen, zoals telescopische banden? Deze vindt u in ons ruime assortiment. Met behulp van onze transportsystemen zorgt u ervoor dat de productiviteit verhoogd wordt. Bekijk al onze systemen en ontdek de voordelen van elk systeem. Heeft u een keuze kunnen maken? Plaats dan snel uw bestelling of neem direct contact op met ons bedrijf! Dit doet u door te bellen naar +32 14 14 94 55  of door een e-mail te sturen naar service@easy-systems.eu.

Voeding

Case: Onze voedingsgekeurde transportbanden bij Blankedale

Blankedale is een maatwerkbedrijf uit Tienen met ruim 850 medewerkers. Ze richten zich vooral op co-packing (food & non-food). Wat de afdeling voeding betreft verpakken ze frozen, chilled en ambient.

Blankedale bouwde een site geheel voor het verpakken, ompakken en labelen van voeding. Omwille van de continue flow in productie moest er gewerkt worden met transportbanden. Hiervoor deden ze beroep op Easy Systems. Wij konden hun namelijk voorzien van voedingsgekeurde transportbanden die makkelijk waren in onderhoud. Samen werd er beslist om voor een gekartelde, gesloten band te gaan. Dit omdat er zowel open als gesloten voeding verpakt werd. Als partner in transportsystemen namen wij hun vragen zorgvuldig onder de loep en werd er geluisterd naar de noden van onze klant.

Lees meer

Voeding

Case: Easy Systems zorgt voor een veilige afstand bij Jacques Ijs

Dankzij onze ervaring hebben we voor Jacques Ijs afschermingen op maat gebouwd. Extra bescherming en social distancing voorop.

Om hun personeelsleden extra te beschermen werden er aan de manuele inpakstations schermen geplaatst. Dit zorgt voor een veilige scheiding tussen de inpakkers aan de lijn. Een veilige afstand bewaren was nog nooit zo belangrijk als nu en Easy Systems weet dit ook.
“Opzet geslaagd!” volgens Jacques Ijs. “In deze tijden moeten we ervoor zorgen dat de mensen zich extra beschermd voelen.”

Voeding

Case: Koppeling productielijnen aan verpakkingszone voor Douwe Egberts

Voor elke productieomgeving moet de productflow eenvoudig en efficiënt verlopen. Voor onze klant Douwe Egberts, fabrikant van koffie te Grimbergen, hebben wij de koppeling van de productielijnen aan de verpakkingszone gerealiseerd. De 8 productielijnen van koffie worden hier gekoppeld aan de 8 verpakkingsmachines die verplaatst werden naar een andere zone om het heftruckverkeer in de productie (verpakkingsmateriaal, pallet aan- en afvoer, …) te beperken. Door het gebruik van verticaal transport worden de individuele verpakkingen naar 4m hoogte gebracht om ze via onze ETS kettingbanen weg te brengen naar de dozenmachines. Na de dozenmachines brengt een rondloop kettingsysteem de dozen naar een portaalrobot (gerealiseerd door een machinebouwer) waar alle dozen terug worden uitgesorteerd en op pallets gestapeld. Hier zorgen onze rollenbanen voor het verdere transport van de pallets.

De geïnstalleerde conveyors hebben voor een optimalisatie van de productieprocessen gezorgd, wat een verhoging van productie samen met kostenefficiëntie met zich mee bracht. Gelijkaardige projecten zijn eveneens gerealiseerd voor het transport (en palletiseren) van diepvriesmaaltijden, kunststof flessen, jerrycans en voor verpakkingen met rozijnen, ijs, kaas, …

Farmacie

Case: Manuele dozenvullijn met integratie van dozensluiter en weegunit

Voor een klant in de farmacie bouwden een manuele dozen vullijn met integratie van een dozensluiter en weegunit.

De lege dozen worden manueel op de vrijlooprollenbaan geplaatst waarna deze onder een vulinstallatie worden gevuld en gewogen, dit voor de exacte inhoud te bepalen. Hierna wordt de doos door een automatische dozensluitmachine gehaald, deze taped de bovenkant van de doos volledig af. Vervolgens komt de doos op een kogelpottentafel, deze voor de dozen van 36 kg efficiënt en ergonomisch te roteren en de zijkanten van een extra etiket te voorzien. En uiteindelijk als laatste stop opnieuw een kogelpottentafel, deze zorgen voor een eenvoudige afname.

Farmacie

Case: Transportsysteem voor babyvoeding dat voldoet aan de verregaande eisen

Het transport van gesloten kartonnen dozen kan op vele verschillende soorten transportsystemen. Voor de farmaceutische sector moet echter voldaan worden aan specifieke eisen. In een clean room zone wordt gestreefd naar een transportsysteem met een zo open mogelijke structuur. Voor één van onze klanten in Nederland boden wij dé oplossing dankzij conveyors op maat.
Onze rollenbanen combineren een opbouw in gelakt stalen plaatwerk (open stuctuur), met een afwerking op maat. Zo zijn er geen horizontale vlakken waarop stof kan blijven liggen, worden zeskantbouten i.p.v. inbusbouten gebruikt, zijn nergens holle ruimtes of open kokerprofielen te vinden, … .
Met deze gedetailleerde engineering is een opstelling gerealiseerd om verpakte dozen met babyvoeding vanuit de productieomgeving naar de palletiseerinstallatie te voeren, doorheen wanden en muren, hangend aan verschillende plafonds.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …