Conveyorsysteem voor PVG Liquids vermijdt dat hele afvullijn stilligt

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités
conveyorsysteem

Wat gebeurt er als er één deel van uw productielijn stilvalt? Bij PVG Liquids zou dat twee gevolgen hebben: een hele lijn die stilligt en het risico op beschadigde producten. Wij ontwierpen en bouwden voor hen een conveyorsysteem dat komaf maakt met die twee risico’s.

PVG Liquids maakt deel uit van de PVG Group. Onder de noemer Qlima, Home made climates biedt die overkoepelende groep in heel Europa een totaalconcept aan voor klimaatbeheersing in huis. Denk aan petroleumkachels, airco’s, pelletkachels, luchtreinigers… tot de kachelbrandstof. En net dat laatste is de specialiteit van PVG Liquids in Gent.

In hun site in Gent nemen zij het hele proces voor hun rekening: van de productie van de brandstof tot het vullen van de bussen. Het is voor dat laatste proces dat wij aan zet waren. Wij ontwierpen en maakten voor hen een conveyorsysteem dat het transport van de blaasmachine tot aan de afvulinstallatie automatiseert.

Van pad tot fles

De brandstofbussen zijn in eerste instantie niet meer dan een pad, een klein stukje plastic. De blaasmachine vult die pads met lucht tot ze hun definitieve vorm bereiken. Ze worden letterlijk opengeblazen.

Van blaasmachine tot afvulinstallatie

Dan volgen ze een meterslang traject naar de afvulinstallatie, die eigenlijk vlak in de buurt staat. Waarom die op het eerste gezicht overbodige meters? Omdat er anders problemen opduiken als de vulmachine stilvalt.

Want als deze stilligt, kunnen de bussen in de blaasmachine nergens naartoe. En in de blaasmachine lopen de temperaturen hoog op, met als gevolg dat de zestig bussen die daar vastzitten kapotgaan.

Conveyorsysteem als tussenbuffer

Ons conveyorsysteem creëert dus naast een automatische flow, ook een bufferruimte. Als de vulmachine nu stilvalt, kunnen de bussen in de blaasmachine tenminste allemaal weg. Dat betekent ook dat de operatoren de blaasinstallatie niet hoeven uit te schakelen. Want als dat gebeurt, duurt het natuurlijk een hele tijd voor die weer op de juiste temperatuur komt. En dit zou een dubbel tijdverlies als gevolg hebben.

Ons conveyorsysteem vangt de stilstanden op, en zorgt ervoor dat niet de hele lijn stil hoeft te liggen.

En u?

Ook op zoek naar een conveyorsysteem dat uw interne flow automatiseert en optimaliseert? Neem contact met ons op!