Easy Systems werkt mee aan inrichting distributiecentrum TCK Sports Group

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités

TCK Sports Group, een van de grootste importeurs in de sport- en outdoorbranche in de Benelux is onlangs verhuisd van Heerlen naar Kerkrade, waar het distributiecentrum drie keer zo groot is. Hierdoor kan men nog veel meer modellen, waaronder bergschoenen, direct uit voorraad leveren. Voor 16.00 uur besteld is dezelfde dag nog verstuurd. Het nieuwe distributiecentrum is 9.000 vierkante meter groot en dat is nog exclusief de 1.750 vierkante meter aan kantoorruimte.

TCK conveyors

Vanwege groei in orders hebben ze ons gevraagd om mee te denken met het optimaliseren van het pick proces, waarvan loopafstanden geminimaliseerd moeten worden. Wij hebben een concept uitgewerkt om lage en hoge volumes binnen de kortst mogelijke tijd te verwerken.

Het gewenste resultaat
Het systeem bestaat uit twee niveaus waarvan het bovenste niveau uitvoerend is. Het onderste niveau brengt de lege bakken, na uitvoer, terug naar het startpunt.
Ook de brandveiligheid is belangrijk voor het distributiecentrum. Daarom installeerde wij tussen elke hal een branddeur. Deze maken een afscheiding in geval van brand tussen alle hallen en dienen ook als nooddeur.

Het distributiecentrum is verdeeld in totaal 5 hallen waarvan hal 1,2 en 3 voorzien zijn van een 2-tal pickingstations en hal 4 voorzien is van een 6-tal pickingstations. In hal 5 komen alle goederen samen en worden ze tenslotte gesorteerd voor uitlevering, bestemd voor de e-commerce.

coonveyor project TCK