Een efficiëntieverbetering van 5% met eenvoudige rollenbanen

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités

Een efficiëntieverbetering van 5%, dat is een hele stap vooruit! Dit hebben we onlangs gerealiseerd voor Rf-Technologies. Zij werden dan ook beloond met de Factory of the Future award. Wij waren aan zet voor de eenvoudige automatisering van hun processen.

Rf-Technologies is fabrikant van brandwerende oplossingen voor compartimentering en ontroking. Ze zorgen voor de brandveiligheid in commerciële en institutionele gebouwen door heel Europa. Voor het implementeren van een sterke productie stijging door (semi-) automatisatie kwamen ze bij ons terecht. Samen hebben we een oplossing op maat bedacht met standaard modules dat het volledige proces vereenvoudigt en efficiënter maakt.

Een (semi-) automatische productielijn

Toen Rf-Technologies op onze deur klopte voor hulp in het proces van efficiëntieverbetering schoten we meteen in actie. Een grondige analyse van de vroegere processen en nauw overleg met de klant leidde tot een eenvoudige oplossing. Een rondloop transportsysteem op basis van standaard rollenbanen.

De producten worden nu bij Rf-Technologies in een rondloop systeem getransporteerd in secties. Bij de eerste werkpost in het magazijn worden de brandkleppen per twee op de rollenbaan geplaatst om dan getransporteerd te worden naar de volgende twee werkposten in de productieomgeving. Hier worden de brandkleppen verder afgewerkt. De werkposten worden verbonden met elkaar door rolbanen die tevens fungeren als buffer om zo de variatie op de lijn te kunnen opvangen.

Een sterke efficiëntieverbetering

Dankzij de globale inspanningen van Rf-Technologies gedurende de afgelopen jaren is er een verbetering van de levertermijn, van de leverbetrouwbaarheid en ook een totale efficiëntieverbetering van 20 procent. Best indrukwekkend toch?

Bent u benieuwd hoe automatisering in uw bedrijf kan bijdragen aan een efficiëntieverbetering? Neem dan contact met ons op, en wij bekijken vrijblijvend met u wat de beste oplossing is.