Efficiëntieverbetering van 20% bij de displaylijnen van AMAB

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Nachrichten Actualités
rollenbaan

AMAB is een maatwerkbedrijf met 800 medewerkers op 3 locaties rond Brussel; Asse, Halle en Zaventem. AMAB biedt een gevarieerd dienstenpakket en one-stop-shop totaaloplossingen, binnen hun eigen muren of bij de klant ter plaatse. Het opbouwen, vullen en transportklaar maken van displays is één van hun strategische pijlers.

Over de verschillende locaties heen en op de site van de klanten staat AMAB in voor o.a. elektromontage, het wassen van herbruikbare bekers, e-fulfillment, etc. Op de site in Asse ligt de nadruk ook op het opbouwen, vullen en transport klaar maken van displays. Deze moderne site is, gezien haar grootte van 10.000m², goed afgestemd op de noden van de FMCG-markt.

Zo doen o.a. bedrijven zoals Jet Import (Red Bull), Duvel Moortgat en Carlsberg voor hun displays een beroep op AMAB. Alle goederen worden aangeleverd op een centraal punt, samengesteld en van daaruit verder in de keten gestuurd waarna ze als eyecatcher in de retail terechtkomen.

Rollerconveyors

Rollenbaan AMAB

Nood aan optimalisatie, nood aan een Easy Systems

Om aan de stijgende vraag van haar klanten te voldoen had AMAB nood aan een optimalisatie van de displayzone. Dit om de output te verhogen door een efficiënter proces te implementeren waarbij bovendien de ergonomie voor de maatwerkers prioritair was.

In de voormalige werkzone moesten de werknemers zowel de onderste als bovenste lagen van de display vullen over een hoogte van 1,40m. Gezien de grote volumes en het gewicht van de producten stond deze werkwijze onder druk.

Aan de hand van een doorgedreven interne analyse bracht AMAB hun specifieke behoeftes in kaart. Samen met Easy Systems werd er gezocht naar de perfecte oplossing waaruit al snel een duidelijk concept volgde. Met deze basis lay-out kon Easy Systems vlot aan de slag om de lijnopstelling te finaliseren.

Efficiëntieverbetering van 20% voor AMAB

Een simpele oplossing met een grote impact. We installeerden een ergonomische rollenbaan voor het vullen van de displays. Zo vertrekken de displays nu op een transportband waarbij de medewerkers de onderste lagen eenvoudig vullen.  Vervolgens gaan deze displays via een liftsysteem naar een lager niveau, zo kunnen ook de bovenste lagen eenvoudig worden aangevuld. Ten slotte komen de displays aan op het inpakstation, waar ze dan worden opgehaald voor distributie.

“De lijnpost optimalisatie heeft geleid tot een verhoogde output en een hogere werkvreugde bij onze maatwerkers. Door de duidelijke lijnstructuur konden we de werkposten ook snel omschakelen naar corona veilige afstanden, zodat de continuïteit gewaarborgd bleef” aldus Lars Dedobbeleer , Process, Innovation & Planet Manager.

Vlotte samenwerking en een mooie kijk op de toekomst

De samenwerking tussen AMAB en Easy Systems is altijd vlekkeloos verlopen. De drang om te verbeteren was langs beide partijen heel aanwezig en dit is te merken in het resultaat.

We hebben een eigen technische dienst die zeer graag werkt met de materialen van Easy Systems. Ook de flexibiliteit en uitbreidbaarheid van het systeem is een groot pluspunt.” Vertelt Lars.

Project AMAB

Rollerconveyors

Bent u benieuwd naar hoe onze oplossingen in uw bedrijf kunnen bijdragen aan een efficiëntieverbetering? Wij bekijken graag of wij u kunnen helpen!

info@easy-systems.eu 

⇒ +32 14 72 93 84