Geautomatiseerde sorteerlijn op een platform: samenwerking in de kijker

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités
geautomatiseerde sorteerlijn

Meer items verwerken met hetzelfde aantal handen? Dan is een automatische workflow het antwoord. Maar wat als uw werkplaats zélf te krap wordt? Dan biedt een mezzanine de oplossing. Samen met een platformbouwer realiseerden we voor de kringwinkel in Mechelen een geautomatiseerde sorteerlijn op een platform. Onze zaakvoerder David Taverniers vertelt meer over deze realisatie.

“De kringloopwinkel van Mechelen kampte door groei met een plaatsgebrek. Dus klopten ze in eerste instantie aan bij een platformenbouwer om een mezzanine te bouwen van 50 bij 14 meter. Met trappen en uitsparingen. Door die uitsparingen moest dan het transportsysteem komen voor de geautomatiseerde sorteerlijn voor tweedehands kleding.”

“Voor die geautomatiseerde sorteerlijn deed de kringwinkel beroep op ons. We hebben namelijk veel ervaring in deze sector.”

“Zo automatiseerden we al de workflows van een zevental kringwinkels. Waaronder die in Geel. Toen we hoorden dat er ook een andere partij aan zet was in Mechelen, zijn we zo snel mogelijk met hen rond de tafel gaan zitten. Nog vóór de opstart van de werken. Want het is belangrijk dat we alles goed op elkaar afstemmen. Zo krijgen wij een goed zicht op de situatie waarop wij verder bouwen.”

Tip: breng alle partijen zo snel mogelijk samen

“En krijgt de andere partij een idee hoe wij het transportsysteem gaan aanpakken. Zo kunnen zij daar rekening mee houden in het ontwerp en tijdens de opbouw van het platform. Dus een tip voor bedrijven die ervoor kiezen om verschillende partijen in te schakelen: breng iedereen zo snel mogelijk samen. Dat werkt voor iedereen een pak makkelijker.”

“Dan kan iedereen de ontwerpen op elkaar afstemmen en op voorhand al zoveel mogelijk onduidelijkheden uitsluiten. En zo bent u als eindgebruiker zeker van een goed werkend geheel.”

Het eindresultaat in Mechelen? Efficiënter werken dankzij een geautomatiseerde sorteerlijn. En met het platform een verdubbeling van het aantal vierkante meters op dezelfde oppervlakte.

Automatiseren en stockeren?

Bent u ook op zoek naar een totaaloplossing voor uw bedrijf? Of wilt u meer informatie over onze partner-platformbouwer en hun realisaties? Geef ons een seintje.