Hoe onze palletbufferbanen voor een efficiëntere werking bij RAJA Benelux heeft gezorgd.

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Nachrichten Actualités

RAJA biedt het grootste verpakkingsassortiment aan in de Benelux, evenals een compleet assortiment magazijnuitrusting, kantoorbenodigdheden en -meubilair, persoonlijke bescherming, hygiëne en -onderhoudsproducten. RAJA Benelux maakt deel uit van de grotere Raja-groep, Europese leider op het gebied van distributie van kantoorbenodigdheden en apparatuur voor professionals.

Op dit moment beschikt RAJA over 50.000m² opslagruimte waaronder 53.000 palletplaatsen.
Richting eind 2022 komt hier zelfs nog eens 20.000m² bij.
Zo kunnen ze hun klanten waaronder H&M, Balmain, Pfizer, Duvel, Bpost, .. en hun groei (van meer dan10% per jaar) nog beter ondersteunen.

Weetje: Dinsdag 07/12/22  vestigde RAJA een nieuw record van 3000 zendingen per dag!

De mezzanine vroeg een efficiënte oplossing

Toen RAJA hun nieuwste DC in gebruik nam stootte ze op een vergiftigd geschenk: de mezzanine. Hier is genoeg ruimte voor voor te kunnen werken met een blokstapeling, enkel moesten ze nog een manier zoeken om op een efficiënte en snelle manier hun pallets naar boven te krijgen. De operators moesten kunnen samenwerken zonder elkaar veel te storen tijdens het hele proces.

Voor de juiste oplossing te zoeken rekende ze op de hulp van Westover bv, een industrieel automatiseringsbedrijf uit Nederland. Westover schakelde snel en wou een zo efficiënt mogelijke oplossing kunnen bieden die ook niet te veel plaats in beslag zou nemen.

Van RAJA naar Westover en zo naar Easy Systems

De beslissing over hoe ze het probleem gingen oplossen was gevallen. Er zou worden gewerkt met een palletbufferbaan op de mezzanine. Voor deze oplossingen moest Westover een partner vinden die meedacht over hele proces en daarboven ook nog conveyors kon aanbieden die de incourante maten van RAJA kon verwerken. In verpakking zijn er snel grote maten en zeker in karton. Het was dus van belang dat er paletten konden behandeld worden met afmetingen tot 1400x1400mm

Easy Systems was de partij die hier in meedacht en deze banen kon leveren. Elk Conveyor project is anders, doordat we altijd te maken krijgen met verschillende producten. De maten van hun verpakkingen waren dan ook geen probleem en zo ging Easy Systems voor Westover en RAJA aan de slag.

Een palletbufferbaan was de juiste oplossing

Westover en Easy Systems gingen samen aan de slag voor RAJA en installeerde een palletbufferbaan waar 2 draaitafels zijn geïntegreerd. Door middel van een groen of rood licht kan de operator op de gelijksvloer zien waar hij al dan niet de pallets kan afzetten of picken. Dit garandeert dat alle operatoren continu kunnen blijven doorwerken zonder elkaar te storen. De draaitafels zorgen ervoor dat de pallets correct draaien voor het scannen en juist gepositioneerd zijn voor opnieuw te kunnen picken.

Het systeem bestaat uit een korte en een langere baan, elks leiden ze naar een draaitafel. Beide banen dienen voor zowel de af- en toevoer van pallets, afhankelijk van de noden van de dag kunnen ze deze makkelijk switchen.

Een efficiënte oplossing en een mooie kijk op de toekomst

Onze installatie was niet enkel efficiënt, er is ook nagedacht over de toekomst. Door hun sterke groei is er een kans dat er uitbreiding nodig is en ons systeem biedt de mogelijkheid hiertoe.

Wat de samenwerking betreft kijken we ook graag naar de toekomst. RAJA had in het verleden al eerder een beroep gedaan op Westover, de samenwerking was al goed en deze installatie heeft dat bevestigd. Ze dachten mee over de vraag van de klant en wat er nu nodig was om RAJA te helpen.  De samenwerking tussen Westover en Easy Systems liep vlekkeloos. “De toevoegde waarde van Easy Systems is dat ze meedenken bij projecten, ze denken niet aan puur producten verkopen, maar aan een oplossing vinden” bevestigd Roy Ziermans, Sales Manager bij Westover.

Bedankt aan Westover en RAJA voor het vertrouwen, wij kijken alvast uit naar de toekomst!