Logistiek

Onze expertise in logistiek & distributie

Of het nu gaat om magazijninrichtingen of procesoptimalisaties, bij Bleckmann, Yusen Logistics, Vos Logistics, CEVA Logistics, Van Oirschot, Black & Decker, Topa Packaging, Van de Velde, en meer zijn onze conveyors actief voor de logistiek & distributie.

Logistiek

Case: Minder manueel werk, dezelfde output

Een installatie met bandtransporteurs, mat top conveyors en rollenbanen die gestockeerde dozen automatisch van de eerste verdieping naar het gelijkvloers verplaatst. Dat is wat we ontwierpen en bouwden voor een klant te Venlo actief in supply chain management. In hun 215.000 vierkante meter aan magazijnen passeren jaarlijks zo’n 300 miljoen artikelen. Het resultaat? Een intern transportsysteem op maat dat serieus snoeit in de werkuren. Deze installatie verzet namelijk dezelfde hoeveelheid werk als vier(!) fulltime operatoren.

Logistiek

Case: Wij brengen kleur en logica in interne transportflow

Als internationaal logistiek bedrijf is Yusen Logistics het aanspreekpunt voor alle mogelijke vormen van transport. Wij waren aan zet in hun vestiging te Ridderkerk. Wij ontwikkelden er een oplossing op maat waarbij we de volledige interne transportflow – van orderpicking tot verzending – vergemakkelijkten.

Het magazijn is opgedeeld in drie zones waar materialen gepickt worden. Voor hun bakken gebruiken ze de kleuren rood, geel of blauw, afhankelijk van de zone. Eens de materialen verzameld, transporteert een bovenliggende rollenbaan de bakken tot bij de inpakkers. Hier hebben wij de ergonomische inpaktafels en bijhorende rekken op maat gebouwd naar de noden van de klant. Wanneer de bakken leeg zijn, zetten de inpakkers ze weg op de onderste baan. Onze transportsystemen bevatten de intelligentie om te weten waar elke bak dan naartoe moet.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …