Machine-uitval minimaliseren: hoe service ongeplande stilstand kan verhelpen

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Nachrichten Actualités
Easy Systems service

De beschikbaarheid van uw apparatuur en de impact ervan op productiviteit en winst is een wereldwijde uitdaging voor machinegebruikers en fabrieksoperatoren. We bespreken enkele grote problemen waarmee de sector wordt geconfronteerd en bieden een oplossing die het verschil kan maken.

De moderne maatschappij is sterk afhankelijk van machines. We gebruiken allerhande transportsystemen om producten snel en efficiënt te verplaatsen. We vertrouwen telescopische conveyors om een ergonomische werkplek te garanderen. We zijn afhankelijk van palletliften om pallets met zware producten van verdieping te veranderen. Het is vaak gemakkelijk om te vergeten hoeveel van ons leven wordt aangedreven door machines. Dat wil zeggen, totdat deze machines het begeven.

Stilstand, en met name ongeplande stilstand als gevolg van machinebreuk, is een groot probleem voor bedrijven. Wanneer een machine uitvalt, is dat niet alleen ontzettend duur. Het kan leiden tot teleurgestelde klanten, om nog maar te zwijgen van het ongemak en de manuren die nodig zijn om het probleem op te lossen.

Onderhoud is van essentieel belang voor de bruikbaarheid van een machine. Maar het is vaak een lastige evenwichtsoefening om te beslissen wanneer en of onderdelen moeten gerepareerd of vervangen worden. Dit kan leiden tot enorme inefficiënties. Het is dan ook geen verrassing dat veel organisaties op zoek zijn naar de beste manier om inefficiëntie en storingen te verminderen.

Ongeplande machinestilstand kost de productie-industrie tot wel 20% van de productiekosten en voor meer dan 80% van de bedrijven is het oplossen ervan topprioriteit. (Bron: Senseye)

Onvoorziene kosten

Het inkomstenverlies door verminderde productiviteit is natuurlijk niet de enige kost die met machinestoringen gepaard gaat. Daarnaast zijn er de kosten van de reparatie van de machine, met inbegrip van het extra werk, reserveonderdelen en, in het ergste geval, de vervanging van de machine, wat zeer duur kan zijn.

Productiviteitsverlies en groeikost

Onverwachte uitval en defecten van apparatuur kunnen een organisatie veel tijd kosten. Dit komt doordat werknemers hierdoor hun werk niet kunnen doen en productietijdschema’s vertraging oplopen. Als een bedrijf voortdurend tijd en geld besteedt aan reparaties en onderhoud, zal het de kans missen om deze middelen te gebruiken om het bedrijf te laten groeien. Al deze vermijdbare kosten verhinderen het bedrijf om zijn maximale potentieel te bereiken.

Milieueffecten

Machines die niet zo efficiënt presteren als zou moeten, hebben niet alleen een financiële kostprijs, maar ook een kostprijs voor het milieu: verloren hulpbronnen, energieverlies en lage productiviteit resulteren in meer emissies en schadelijke afvalstoffen. Met het oog op duurzaamheid is dit een cruciale kwestie voor ondernemingen.

Service als oplossing

Als u deze problemen in uw bedrijf herkent, is het goede nieuws dat er een oplossing is. Een servicecontract kan al deze problemen aanpakken, de risico’s verminderen en defecte apparatuur helpen voorkomen – voordat het gebeurt.

Easy Systems staat klaar voor haar klanten. Wij zorgen voor de hoogste beschikbaarheid en productiviteit van uw installaties gedurende hun gehele levenscyclus, waardoor stilstand wordt verminderd, machine-efficiëntie wordt verhoogd, uw bedrijf duurzamer wordt, en u tijd en geld bespaart.

Even belangrijk zijn de vaardigheden en ervaring van onze experts. Met vier uitgeruste bestelwagens en een uitgebreide voorraad basismateriaal, kunnen onze 20 ervaren technici snel een diagnose stellen en problemen voor u oplossen. U kunt altijd bij ons terecht voor onderhoud, uitbreiding of reparatie van transportsystemen of constructies. Wij kunnen transportbanden bijregelen, bestaande installaties ombouwen, slijtage herstellen, sturing controleren en de installatie afwerken.

Easy Systems service

Snel en betrouwbaar

Storingen verlopen niet volgens een tijdschema, dus ons serviceteam is de klok rond beschikbaar voor ondersteuning per telefoon of e-mail. Als u voor 10 uur ’s ochtends telefonisch contact met ons opneemt, kan de interventie nog dezelfde dag plaatsvinden. Telefoontjes na 10 uur of meldingen per e-mail aan service@easy-systems.eu worden de volgende werkdag behandeld. In geval van nood is een spoedinterventie na overleg altijd mogelijk.