"Onze mensen verzetten nu dubbel zoveel werk"

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités

Een steeds grotere instroom van gebruikte kleding uitsorteren zonder extra volk in te zetten. Dat was de uitdaging die de Geelse kringwinkel ons voorschotelde. Wij verhoogden hun rendement en efficiëntie door hun werkplaats te automatiseren. Stafmedewerker Ivo Croes vertelt meer over onze samenwerking.

U heeft ze vast al zien staan op een parking of aan een warenhuis: de containers voor gebruikte kleding. De inhoud van al die containers komt terecht in de werkplaats van de lokale kringwinkel. Daar sorteren hun medewerkers al dat textiel uit. Ook zo in de kringwinkel van Geel.

“Wij zagen een enorme toename in het aantal te verwerken items”, zegt Ivo. “We moesten automatiseren om die aantallen te blijven draaien. En dan is het logisch dat je richting andere kringloopwinkels kijkt. Hoe pakken zij dat aan? Hoe ziet zo’n installatie eruit?”

“Zo kwam ik terecht bij Televil, het kringloopcentrum in Vilvoorde. Zij hadden net die hele automatisatie-oefening doorlopen. En dat bleek een realisatie van Easy Systems te zijn. Zo is de bal gaan rollen.”

Analyseren en uittekenen

Samen analyseerden we het proces. Hoe komt die kleding binnen? Hoe geraakt die tot aan de werktafels? Op basis van welke criteria gebeuren al die verschillende sorteringen?

Dat hele proces tekenden we uit. Tot en met het moment dat die kleding de richting uitgaat naar de verschillende verkooppunten in de rest van de Kempen. Want ook daar zit een verschil: de ene winkel wil een item met de prijs er al aan. Een andere wil de kleding in dozen. Het sorteringscentrum in Geel bedient in totaal zeven winkels, elk met een andere eis.

Centrale rondloopband

Dat proces vertaalden we in de meest optimale flow. In dit geval bouwden we alles op rond een centrale rondloopband. Daar plaatsten we werkstations aan voor de werknemers.

Was het kledingitem ok? Dan zet het zijn tocht op de band verder. Niet ok? Dan stopt de medewerker het stuk door een gat in de tafel naar een ander transportsysteem. Aan die flow koppelden we dan de juiste toestellen en apparaten. En ten slotte bouwden we het hele systeem op.

Zelfde team, dubbel zoveel verwerkte stukken

Het resultaat? Een logische en geautomatiseerde workflow. Die het mogelijk maakt om dubbel zoveel werk te verzetten met hetzelfde aantal medewerkers.

“Dat is de technische kant van het verhaal. Maar het is ook belangrijk dat je team mee is. Wij kunnen niet zomaar van de ene dag op de andere helemaal switchen. Daarom simuleerden we die automatisatie. Zodat iedereen mee was.”

“Normaal gezien komt er ook een vervolg aan de samenwerking met Easy Systems”, besluit Ivo. “Er zijn ideeën voor soortgelijke installaties. Om borden en kopjes te transporteren van de ene verdieping naar de andere, bijvoorbeeld. Of om ze naar de poetsinstallatie te leiden. Maar die ideeën moeten nog vorm krijgen.”