Onze Conveyors in de hoogte bij Galico

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Nachrichten Actualités

Galico is grootdistributeur van een breed productassortiment, meer dan 3.000 producten, die zich specifiek richten tot doe-het-zelfzaken, professionele ijzerwarenhandels en tuincentra. Hun ruim assortiment is het resultaat van jarenlange ervaring en marktkennis. Bovendien gaat Galico als dynamisch bedrijf wereldwijd op zoek naar kwalitatieve producten die voor hun klanten een meerwaarde kunnen betekenen.

Om het aanbod duidelijk te structureren maken ze gebruik van 4 productgroepen, telkens gekoppeld aan een eigen huismerk: ladders en stellingen (Escalo), Opberging en inrichting (Practo Home), Tuin en bouw (Practo Garden) en Gereedschap (Practo Tools).

Een lager gelegen magazijn vroeg een hoge oplossing

Galico heeft zijn magazijn van 5000m² uitgebreid met een nieuw magazijn waardoor ze ondertussen op een totale oppervlakte van 14000m² komen. Het terrein waarop hun gebouwen staan heeft een sterke hellingsgraad, hierdoor moest het vloeroppervlak van het nieuwe magazijn noodgedwongen 6 meter lager uitkomen dan deze van het bestaande gebouw.

In het hoger gelegen magazijn doen ze aan orderpicking, hier staat een beperkte voorraad, en in het nieuwe gebouw staat al de andere voorraad gestockeerd. Dit nieuwe magazijn is een hoogbouw van 18m hoogte. Hier werken ze met een smalle gangentruck waarmee ze de aan te vullen paletten uit de rekken halen.

Door het hoogteverschil tussen de 2 magazijnen moesten we een oplossing vinden om de paletten van het ene magazijn in het andere te krijgen zonder teveel tijd te verliezen.

Samen een Easy oplossing gevonden

We moesten ervoor zorgen dat de paletten vanuit verschillende rekken in het hoogbouwmagazijn naar 1 centraal punt in het pick magazijn. Dit gaat van standaard europaletten tot blokpaletten naar op maat gemaakte paletten van 160cm breed.

Na uitgebreid onderzoek kwamen we tot de conclusie dat een schakelmat de beste keuze was. We kozen ervoor om de conveyor over de ganse breedte van de rekken te installeren aan de kant van het hoogbouwmagazijn. Op deze manier kan de smallegangentruck vanuit de gangen tot aan de conveyor rijden en zo zijn pallet er onmiddellijk op afzetten. Deze paletten rollen naar een centraal punt van waaruit ze via een muurdoorvoer naar het pick magazijn gaan waar ze gebufferd en systematisch afgenomen worden.

Easy Systems heeft onze specifieke situatie onder de loep genomen en is samen met ons beginnen zoeken naar een gepaste oplossing voor de verschillende problemen die zich stelden. Wat Easy Systems voorstelde was een doordacht plan dat voor ons de juiste oplossing is.” Aldus Mathias Van Eeckhout, Logistiek Manager

Een efficiënt en doelgericht resultaat

Binnen de organisatie werken er verschillende mensen met onze conveyor oplossing. De   magazijniers, die met de smallegangentruck werken, zetten de paletten af op de conveyor. En de heftruckbestuurders, deze nemen de paletten af in het magazijn.

“De aanpak heeft ons een stabiel transportsysteem opgeleverd die doet wat we initieel gevraagd hadden. We zetten de paletten op hoogte af en ze worden gebufferd op 1 centrale plaats in het andere magazijn. Aan het resultaat is dus niet aan te merken.” – Mathias Van Eeckhout, logistiek manager

 Aan het transportsysteem is er bij het dagelijkse gebruik geen interventie nodig door een medewerker. Door de verschillende lasers die geplaatst werden stopt de conveyor wanneer een heftruck nadert om zijn pallet op of af te zetten en start ze opnieuw wanneer de heftruck weg is. Op deze manier kunnen de medewerkers zo efficiënt mogelijk te werk gaan, zonder rekening te moeten houden met het verloop van onze conveyor.

Een persoonlijke aanpak & goede samenwerking

De samenwerking liep van bij de start zeer vlot, de probleemstelling van Galico vroeg om een persoonlijke aanpak en die boden wij graag aan. Van bij de start zaten we op 1 lijn, wat het dubbel zo aangenaam maakt!

“Wij hebben gekozen om met Easy Systems te werken omdat er van in het begin een goede samenwerking was. Beide partijen begrepen elkaar en we zaten snel op dezelfde golflengte waardoor we snel tot een gepaste oplossing zijn gekomen.” Beaamt Mathias

 Bent u benieuwd naar hoe onze oplossingen uw bedrijf kunnen helpen? Mathias, logistiek manager bij Galico, raadt ons alvast aan!

Bekijk de video hier!