Kunststof industrie

Productflow optimalisatie in de kunststofindustrie

Een bedrijf dat iets ontwikkelt, realiseert, produceert, samenbouwt of verpakt, kan een beroep doen op Easy Systems. Uw productie, magazijn of werkplaats moet u steeds vernieuwen en/of uitbreiden om aan de noden van uw klanten te kunnen voldoen. U moet immers als bedrijf uw goederen snel en tegen lage kosten kunnen leveren om uw klanten tevreden te stellen, en dit in een steeds wisselende en groeiende markt. Het is dan ook onze taak om de doorlooptijd van uw producten onder controle te houden, en dit in combinatie met een beperking van kosten. Hierbij gaat extra aandacht uit naar efficiëntie en veiligheid. Met ons ruim aanbod aan aluminium constructies zoals afschermingen, assemblagetafels, materiaalrekken of onze verschillende conveyors, helpen wij u met het uitdenken en realiseren van uw uitbreidingen en/of optimalisaties.


Documentatie
ShopContacteer ons

Onze expertise voor de kunststof industrie

Samsonite, Clics, Decaglass, RPC Promens, Qlima – PVG Liquids, Rectilim, AST, Anziplast zijn voorbeelden van kunststofverwerkende bedrijven waar onze systemen actief zijn. Dit gaat van aluminium constructies zoals afschermingen, pickkarren, materiaalrekken, etc. voor magazijninrichtingen tot interne transportsystemen voor de optimalisatie van de productflow.

0

Case: Conveyor systeem vermijdt dat hele afvullijn stilligt

Wat gebeurt er als er één deel van uw productielijn stilvalt? Bij PVG Liquids zou dat twee gevolgen hebben: een hele lijn die stilligt en het risico op beschadigde producten. Wij ontwierpen en bouwden voor hen een conveyor systeem dat komaf maakt met die twee risico’s.

In hun site in Gent staat PVG Liquids in voor hele proces voor het maken van kachelbrandstof: van de productie van de brandstof tot het vullen van de bussen. Het is voor dat laatste proces dat wij aan zet waren. Wij ontwierpen en maakten voor hen een conveyorsysteem dat het transport van de blaasmachine tot aan de afvulinstallatie automatiseert.

De brandstofbussen zijn in eerste instantie niet meer dan een pad, een klein stukje plastic. De blaasmachine vult die pads met lucht tot ze hun definitieve vorm bereiken. Ze worden letterlijk opengeblazen. Dan volgen ze een meterslang traject naar de afvulinstallatie, die eigenlijk vlak in de buurt staat. Waarom die op het eerste gezicht overbodige meters? Omdat er anders problemen opduiken als de vulmachine stilvalt. Want als deze stilligt, kunnen de bussen in de blaasmachine nergens naartoe. En in de blaasmachine lopen de temperaturen hoog op, met als gevolg dat de zestig bussen die daar vastzitten kapotgaan.

Ons conveyorsysteem creëert dus naast een automatische flow, ook een bufferruimte. Als de vulmachine nu stilvalt, kunnen de bussen in de blaasmachine tenminste allemaal weg. Dat betekent ook dat de operatoren de blaasinstallatie niet hoeven uit te schakelen.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …

Een vraag over
Kunststof industrie?

cta-david

David Taverniers

General Manager

Easy Systems at your service

Ruim aanbod

Easy Systems is door mijzelf - na meer dan 10 jaar ervaring in de sector - in 2007 opgestart.

Onze missie is hét aanspreekpunt te zijn voor alle machinebouwers, logistieke centra, productie-en assemblagebedrijven en sociale werkplaatsen die behoefte hebben aan een betrouwbare partner.

naam-david
david5