Maakindustrie

Kostenefficiënte procesoptimalisaties

Een bedrijf dat iets ontwikkelt, realiseert, produceert, samenbouwt of verpakt, kan een beroep doen op Easy Systems. Uw productie, magazijn of werkplaats moet u steeds vernieuwen en/of uitbreiden om aan de noden van uw klanten te kunnen voldoen. U moet immers als bedrijf uw goederen snel en tegen lage kosten kunnen leveren om uw klanten tevreden te stellen, en dit in een steeds wisselende en groeiende markt. Het is dan ook onze taak om de doorlooptijd van uw producten onder controle te houden, en dit in combinatie met een beperking van kosten. Hierbij gaat extra aandacht uit naar efficiëntie, ergonomie en veiligheid. Met onze verschillende conveyors, assemblagetafels, materiaalrekken, … helpen wij u met het uitdenken en realiseren van uw uitbreidingen en/of optimalisaties.


Documentatie
ShopContacteer ons

Onze expertise in de maakindustrie

Frako, Eribel, Recor, Theuns, Aluvin, Brady, Demeyere, Group Nivelles, Locinox, Lo Minck, Microtherm, Tente, Mauquoy zijn slechts enkele namen van de vele productiebedrijven waar we zowel conveyor systemen leveren als complete projecten realiseren.

Case: conveyor op maat van de productieomgeving bij Frako

Frako is een fabrikant van keukens, inbouwkasten en andere schrijnwerkproducten. In hun productiezone te Weelde worden kasten voorgemonteerd en ingepakt ter transport naar de installateurs en/of eindklanten. Deze afgewerkte kasten komen uiteraard in vele verschillende formaten voor, wat de nodige problematiek stelt naar ergonomie.

Voor deze klant hebben wij een conveyor op maat gerealiseerd, aangepast aan de specifieke productieomgeving en noden van de klant. Een rollenbaan scharnierend opgesteld: via een 2-handsbediening wordt de rollenbaan met kast rechtop gekanteld voor vereenvoudigde afname. Verder is de eindaanslag nog wegklapbaar indien zij grote lengtes transporteren zoals afwerkplinten e.d.

0 0

Case: Stockoptimalisatie en just in time assembleren bij Tente

Vroeger had Tente Kruishoutem een grote stock met afgewerkte producten. Vandaag gebruiken ze die vrijgekomen vierkante meters om hun onderdelen te stockeren. Wat hen toelaat om hun bestellingen just in time af te werken. Wij hielpen hen om aan stockoptimalisatie te doen. En de switch te maken van klassiek produceren naar lean manufacturing. Zo realiseerden we voor hen een totaaloplossing met conveyors en assemblagetafels.

We gidsen u even door de nieuwe flow. Er komt een bestelling binnen voor wielen voor die bepaalde toepassing. Vervolgens laden de magazijnmedewerkers de nodige componenten in een bak en plaatsen die op de band. Die brengt de onderdelen naar de werkpost van de operator. Vroeger gebeurde dat met vorkheftrucks, nu is dat volledig geautomatiseerd. In de productiehal worden de wielen dan geassembleerd op de werktafels. De onderdelen die over zijn, stuurt de assembleerder via een onderliggende baan terug naar het magazijn. Dan gaat de doos richting verpakkingsstation en dan naar een bufferzone. Van daaruit gaat ze richting de juiste vrachtwagen voor de uiteindelijke verzending.

Het resultaat? Stockoptimalisatie en minder heftruckverkeer. En een nieuwe interne flow die Tente toelaat om just in time te produceren.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …

Een vraag over
Maakindustrie?

cta-peter

Peter de Roo

Sales België

Easy Systems at your service

Ruim aanbod

Easy Systems is door mijzelf - na meer dan 10 jaar ervaring in de sector - in 2007 opgestart.

Onze missie is hét aanspreekpunt te zijn voor alle machinebouwers, logistieke centra, productie-en assemblagebedrijven en sociale werkplaatsen die behoefte hebben aan een betrouwbare partner.

naam-david
david5