Voeding

Conveyors voor voedselverwerkende bedrijven

RVS en aluminium conveyors van Easy Systems zijn geschikt voor toepassingen in de voeding industrie. Het ontwerp maakt de transportsystemen betrouwbaar en gemakkelijk te reinigen. Een groot onderscheid wordt gemaakt tussen naakte producten, waarvoor steeds RVS wordt gebruikt, en verpakte goederen, waarvoor RVS niet altijd noodzakelijk is. Onze expertise omtrent de integratie van standaard oplossingen in een productieomgeving maakt het mogelijk om uw productflow te vereenvoudigen, te optimaliseren en goedkoper te maken. U moet immers als bedrijf uw goederen snel en tegen lage kosten kunnen leveren om uw klanten tevreden te stellen, en dit in een steeds wisselende en groeiende markt. Het is dan ook onze taak om de doorlooptijd van uw producten onder controle te houden, en dit in combinatie met een beperking van kosten. Deze taak vervullen wij met een eigen team van ervaren engineers en monteurs. Wij passen bestaande systemen aan of breiden uit waar nodig. Zo verzorgen wij elke bestelling van offerte tot installatie ter plaatse.


Documentatie
ShopContacteer ons

Onze expertise in de voedingsindustrie

Onze aangepaste transportsystemen zijn actief in de voeding industrie bij bedrijven als Douwe Egberts, De Halm, Intertaste, Belcolade, Leonidas, Lunchtime, Lutosa, SAS Koffie, Starbrook, La Lorraine, De Baenst … Hier hebben wij niet alleen transportbanden geleverd, maar ook kettingsystemen, rollenbanen alsook geïntegreerde (RVS) werktafels en rekken.

0 0 0 0

Case: Koppeling productielijnen aan verpakkingszone voor Douwe Egberts

Voor elke productieomgeving moet de productflow eenvoudig en efficiënt verlopen. Voor onze klant Douwe Egberts, fabrikant van koffie te Grimbergen, hebben wij de koppeling van de productielijnen aan de verpakkingszone gerealiseerd. De 8 productielijnen van koffie worden hier gekoppeld aan de 8 verpakkingsmachines die verplaatst werden naar een andere zone om het heftruckverkeer in de productie (verpakkingsmateriaal, pallet aan- en afvoer, …) te beperken. Door het gebruik van verticaal transport worden de individuele verpakkingen naar 4m hoogte gebracht om ze via onze ETS kettingbanen weg te brengen naar de dozenmachines. Na de dozenmachines brengt een rondloop kettingsysteem de dozen naar een portaalrobot (gerealiseerd door een machinebouwer) waar alle dozen terug worden uitgesorteerd en op pallets gestapeld. Hier zorgen onze rollenbanen voor het verdere transport van de pallets. De geïnstalleerde conveyors hebben voor een optimalisatie van de productieprocessen gezorgd, wat een verhoging van productie samen met kostenefficiëntie met zich mee bracht. Gelijkaardige projecten zijn eveneens gerealiseerd voor het transport (en palletiseren) van diepvriesmaaltijden, kunststof flessen, jerrycans en voor verpakkingen met rozijnen, ijs, kaas, …

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …

Een vraag over
voeding?

cta-yves

Yves Denauw

Inside Sales projects

Easy Systems at your service

Ruim aanbod

Easy Systems is door mijzelf - na meer dan 10 jaar ervaring in de sector - in 2007 opgestart.

Onze missie is hét aanspreekpunt te zijn voor alle machinebouwers, logistieke centra, productie-en assemblagebedrijven en sociale werkplaatsen die behoefte hebben aan een betrouwbare partner.

naam-david
david5