Sociale werkplaatsen, kringwinkels & opleidingscentra

Kostenefficiënte conveyor oplossingen op maat

Door de groeiende tweedehands markt krijgen heel wat sorteercentra jaarlijks meer en meer te verwerken. De vermindering aan subsidies en de beperking voor het aanwerven van mensen vragen voor andere oplossingen. Door onze goede samenwerking met enkele sorteercentra hebben we een mooie oplossing kunnen bedenken waardoor dubbel zoveel kan gesorteerd worden zonder extra medewerkers en met minder belasting voor de medewerkers. De sorteerlijn wordt flexibel opgebouwd zodat ze kan aangepast worden naar de beschikbare ruimte, aantal medewerkers, ….


Documentatie
ShopContacteer ons

Onze expertise voor sociale werkplaatsen, kringloopwinkels & opleidingscentra

Onze expertise in maatwerkbedrijven vertaalt zich in talrijke realisaties voor diverse klanten zoals Amival, Beart, Entiris, KU Leuven, Oesterbank, ZKW, en Kringwinkels Aalst, Geel, Malle, Mechelen, Vilvoorde, West-Limburg, Leuven, …

Case: Geautomatiseerde sorteerlijn op een platform voor Kringloopwinkel Mechelen

Meer items verwerken met hetzelfde aantal handen? Dan is een automatische workflow het antwoord. Maar wat als uw werkplaats zélf te krap wordt? Dan biedt platformbouw de oplossing. Samen met Almasy realiseerden we voor de kringwinkel in Mechelen een geautomatiseerde sorteerlijn op een mezzanine.

Het eindresultaat in Mechelen? Efficiënter werken dankzij een geautomatiseerde sorteerlijn. En dankzij het platform, een verdubbeling van het aantal vierkante meters op dezelfde oppervlakte.

0

Case: Kringloopwinkel Zuiderkempen verdubbeld output dankzij onze automatische textiellijn

Van 1.000 kilogram verwerkte tweedehandskleding naar 1.500 en zelfs pieken tot 2.000 kilogram. Dat is het resultaat dat de Kringwinkel Zuiderkempen te Geel boekt met hun automatische textiellijn.

Wij van Easy Systems namen de installatie ervan voor onze rekening. Deze lijn doet de sortering vlotter en efficiënter verlopen. Met een verdubbeling van de output als gevolg. “En dat zonder dat we meer druk leggen op onze mensen”, zegt stafmedewerker Yvo Croes.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …

Een vraag over
sociale werkplaatsen of kringloopwinkels?

cta-david

David Taverniers

General Manager

Easy Systems at your service

Ruim aanbod

Easy Systems is door mijzelf - na meer dan 10 jaar ervaring in de sector - in 2007 opgestart.

Onze missie is hét aanspreekpunt te zijn voor alle machinebouwers, logistieke centra, productie-en assemblagebedrijven en sociale werkplaatsen die behoefte hebben aan een betrouwbare partner.

naam-david
david5