Tuinbouw & fruitveilingen

Conveyors verhogen de capaciteit van sorteerlijnen

Uw capaciteit verhogen met extra aandacht voor kwaliteitscontrole, dat maken wij mogelijk met onze aangepaste conveyors. U moet immers als bedrijf uw goederen snel en tegen lage kosten kunnen leveren om uw klanten tevreden te stellen, en dit in een steeds wisselende en groeiende markt. Het is dan ook onze taak om de doorlooptijd van uw producten onder controle te houden, en dit in combinatie met een beperking van kosten. Met onze verschillende diensten helpen wij u met het uitdenken en realiseren van uw uitbreidingen en/of optimalisaties.

ShopContacteer ons

Onze expertise in tuinbouw & fruitveilingen

Voor bedrijven als Fruitveilingen Margraten, Hortiplan en Grisnich hebben we reeds complete procesoptimalisaties gerealiseerd.

0

Case: Fruitsorteerlijnen van veiling Zuid-Limburg werken nu veel efficiënter

De veiling Zuid-Limburg in het Nederlandse Margraten wilde pallets met verpakkingsmateriaal op een efficiënte manier transporteren tot de inpakzone. Het heftruckverkeer moest hierbij weggewerkt worden. Wij hielpen hen het pallettransport efficiënter in te delen en te automatiseren. Het resultaat? Een intern transportsysteem opgebouwd uit EMBS-kettingbanen: kunststof kettingen met open structuur. Een systeem afgestemd op de hoge eisen van de voedingsindustrie.

In het magazijn zetten de medewerkers de juiste sorteerdozen of –kratten op de band. Een licht boven de kettingbanen geeft met een kleurcode aan naar welke fruitsorteerlijn de doos of krat vervoerd moet worden. Vandaar gaat het richting de fruitsorteerlijnen. Daar vullen de sorteerders ze met het juiste fruit en zetten de kratten hun tocht verder naar het eindpunt. Hier worden ze gestapeld en vertrekken ze richting de winkels.

De flow is nu dus onderverdeeld in verschillende logische stappen. En het traject tussen elk punt verloopt volledig geautomatiseerd. Een ander groot voordeel is dat de aanvoer nu op één centraal punt gebeurt. Dat betekent dat het kriskras heftruckverkeer in veiling Zuid-Limburg definitief tot het verleden behoort.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …

Een vraag over
Tuinbouw & fruitveilingen?

cta-yves

Yves Denauw

Inside Sales projects

Easy Systems at your service

Ruim aanbod

Easy Systems is door mijzelf - na meer dan 10 jaar ervaring in de sector - in 2007 opgestart.

Onze missie is hét aanspreekpunt te zijn voor alle machinebouwers, logistieke centra, productie-en assemblagebedrijven en sociale werkplaatsen die behoefte hebben aan een betrouwbare partner.

naam-david
david5