Rollenbanen voor een efficiënte productflow

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités

Group Nivelles, gelegen te Gingelom, is producent van materialen voor badkamerinrichtingen. Waaronder badkamermeubels, steen- en kunstdouches, wastafels en afvoerkanalen. Het maken en verdelen van al deze materialen vraagt om een efficiënte productflow. En laat productflow optimalisatie nu net onze specialiteit zijn.

Hoe helpen conveyors bij de optimalisatie van uw productflow? Ze zorgen voor tijds- en kostenbesparing. De werkdruk van het personeel wordt verminderd en de ruimte wordt optimaal benut. Samen met onze klant vonden wij dé oplossing voor het optimaliseren van hun productflow.

Van de productie

Voor de productie van kunststof panelen, plaatsten wij een efficiënt rondloopsysteem. Rollenbanen zorgen voor de aanvoer van lege gietmallen. Deze komen vervolgens terecht op een transportband. De snelheid van de transportband wordt afgestemd op de gietmachine en de gietmallen. Zo worden de mallen met de juiste hoeveelheid en verdeling gevuld.

Door de breedte van de materialen moesten de rollenbanen en transportband op maat gebouwd worden. Dankzij een eigen team van ervaren engineers en monteurs garanderen wij steeds de beste oplossing.

Naar de bufferzone

Wanneer de gietmallen gevuld zijn, moeten de panelen uitharden. Dit vraagt om een bufferzone. De panelen worden aan de hand van overzetters, van de transportband terug op rollenbanen geplaatst.

Tot het eindresultaat

Wanneer de panelen uitgehard zijn, worden de mallen automatisch naar een kogelpottentafel gebracht. Hier worden de panelen eenvoudig uitgenomen. Klaar om gebruikt te worden in de badkamer!

De lege mallen gaan van hier opnieuw in het circuit, om nieuwe panelen te maken. 

Met aandacht voor veiligheid

In elke productieomgeving moet de nodige aandacht aan veiligheid geschonken worden. Daarom hebben we rondom de conveyors en de gietmachine afschermingen geplaatst.  Deze ontwerpen en bouwen wij uiteraard ook zelf, volgens de noden van de klant.

Ook nood aan productflow optimalisatie?

Kan uw productflow ook beter? Of wilt u advies omtrent de mogelijkheden voor een hogere efficiëntie? Neem dan contact met ons op. Ons team helpt u graag verder!