Teambuilding in Saint-Étienne: Een Onvergetelijke Tweedaagse

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Nachrichten Actualités
Easy Systems verzamelt zich aan het domaine om de avondactiviteiten te starten.

Teambuilding Easy Systems in Saint-Etienne: Een onvergetelijke tweedaagse

Dag 1: 11 juni 2024

Dinsdagochtend rond 05:30 uur is een deel van het Easy Systems team al onderweg naar Brussel-Midi. Vanuit daar vertrekt het hele team samen richting Lyon. Iedereen is klaar voor een tweedaagse teambuilding in het Franse Saint-Étienne. Met net geen 50 collega’s vormen we een blije bende in het treinstation. De sfeer is ontspannen, maar er hangt ook een klein beetje spanning in de lucht. De reden is simpel: destinatie bekend, activiteiten onbekend.

In colonne stapt het groepje gestaag naar het volgende vervoersmiddel: TGV inOui. De teamleden zijn verspreid over verschillende wagons, maar dat laat de pret niet bederven. Onderweg genieten de collega’s van een heerlijk ontbijtpakket met chocoladebroodjes, chocomelk, appelsap en een appel. Hoewel sommigen nog wat werk moeten verzetten, is er ook genoeg tijd voor ontspanning en een gezellig spel Presidenten. Niet iedereen laat even graag in zijn kaarten kijken.

Deze vier uur durende reis loopt als een trein. Na aankomst in Lyon stappen de personeelsleden  onmiddellijk over op de bus richting Saint-Étienne. Tijdens de busreis is er een smakelijk lunchpakket voorzien, wat de reis extra aangenaam maakt. Ondanks het langdurig reizen, is de stemming nog steeds enthousiast.

Volgende bushalte: een lokaal bedrijf uit de transportbandwereld. Easy Systems krijgt de gelegenheid om achter de schermen te kijken bij een bedrijf dat zich specifiek toespitst op intralogistiek. De werknemers van Easy Systems maken kennis met verscheidene producten en oplossingen.

De bus brengt de reizigers naar hotel waar even de tijd is voorzien om zich op te frissen. Daarna wordt het team verwacht op de avondactiviteit!

De avond brengt het team door op het prachtige Domaine de l’Eclosion. De sfeer is perfect voor de teambuilding: amuses, champagne en wijn, bier voor de liefhebbers, een heerlijke BBQ bereid door topchefs, en een gezellig spelletje Jeu de Boules. In een hoekje staat een photo booth, wat zorgt voor veel lachmomenten en een versterkt groepsgevoel. De collega’s sluiten de avond af met een uitdagende quiz waarbij toch enkele quiz-wizards tevoorschijn komen.

Collage van onze teambuilding in Saint-Etienne.

Dag 2: 12 juni 2024

Easy Systems moet vroeg uit de veren zijn, want de tweede dag staat al voor de deur. Rond 07:30 uur zit iedereen fris en moe-…monter in de bus op weg naar de volgende iconische locatie: La Cité du Design, een UNESCO-site met een adembenemend uitzicht over de stad. Vooraleer die torenhoge verwachtingen ingevuld kunnen worden, heeft de groep eerst nog een eitje te pellen in het gebouw zelf. Hier staat een rij met ontbijtassortiment klaar. Hierna gaat het team rond de tafel zitten om de toekomst, visie, huidige situatie en sfeer van het bedrijf te bespreken. De teambuilding wordt op een hoog niveau afgesloten. Vanop de stelling geeft Saint-Étienne haar laatste geheimen prijs.  Met een rugzak of koffer vol nieuwe indrukken en Jeu de Boules keren ze huiswaarts, klaar om de samenwerking verder te versterken. Deze teambuilding is een onvergetelijke ervaring die Easy Systems zeker ten goede zal komen.

Uitzicht van Saint-Etienne vanuit de toren.

Teambuilding Easy Systems in Saint-Etienne (La Cité du Design)