Werken voor sociale werkplaatsen

Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht News Neuigkeiten Actualités

Sociale werkplaatsen zijn geen onbekende voor ons bij Easy Systems. Het is een unieke branche waar specifieke uitdagingen bij horen. Wat de gevoeligheden zijn in deze sector? We vertellen je er graag alles over.

Sociale werkplaatsen zijn unieke productieomgevingen waarin we graag tewerkgesteld zijn. Waarom? Omdat het belangrijk is dat mensen met een handicap en/of beperking ook een goed verzorgde werkplek hebben. Juist deze doelgroep verdiend het om prettig en gezond te kunnen werken.

Uitdagingen
Een unieke branche waar toch enkele uitdagingen bij komen kijken. De uitdaging ligt vooral bij de ergonomie van de systemen. Mensen moeten hier vaak een aangepaste werkplek hebben i.v.m. hun handicap. Hoogte verstelling, til hulp en goede verlichting horen hier ook bij. Het is dus steeds weer een uitdaging om te adviseren wat voor die betreffende werkplaats van toepassing is. Of het nu gaat om een enkele tafel met hoogte verstelling of een automatisering voor het sorteren van producten.
Daarbij komt ook nog eens het verschil van productieomgeving in vergelijking met andere industrieën. Denk hierbij maar aan de diversiteit in handicaps en beperkingen die deze mensen hebben. Hiervoor dienen andere aanpassingen gedaan te worden dan in reguliere werkplaatsen. Er zijn natuurlijk veel overeenkomsten te zien. Zeker als je kijkt naar ergonomie en efficiëntie.

Op maat
Uitdagingen of niet, wij gaan er voor. Voor ons is het altijd weer de uitdaging om precies dat te bedenken en ontwikkelen wat nodig is. Wanneer dit gelukt is geeft dat voor ons een trots gevoel.