Logistiek & Distributie

Procesoptimalisatie voor een korte doorlooptijd

Verhoging van productiviteit en capaciteit kan mogelijk gemaakt worden dankzij onze conveyors, inpaktafels, pickkarren, … . Easy Systems levert automatische en semi automatische oplossingen voor een hogere efficiëntie van het transport en de distributie van uw goederen. Zo staan wij garant voor totale procesoptimalisatie. Wij houden uw doorlooptijd onder controle door uw productflow eenvoudiger, goedkoper en effectiever te maken. Onze engineers en monteurs met jarenlange ervaring denken mee en geven advies. Door het gebruik van standaardcomponenten reikt ons aanbod van eenvoudige aanpassingen tot complete projecten. Uw doorlooptijd én tevreden klanten zijn onze verantwoordelijkheid.

ShopContacteer ons

Onze expertise in logistiek & distributie

Of het nu gaat om magazijninrichtingen of procesoptimalisaties, bij Bleckmann, Yusen Logistics, Vos Logistics, CEVA Logistics, Van Oirschot, Black & Decker, Topa Packaging, Van de Velde, en meer zijn onze conveyors actief voor de logistiek & distributie.

Case: Minder manueel werk, dezelfde output

Een installatie met bandtransporteurs, mat top conveyors en rollenbanen die gestockeerde dozen automatisch van de eerste verdieping naar het gelijkvloers verplaatst. Dat is wat we ontwierpen en bouwden voor een klant te Venlo actief in supply chain management. In hun 215.000 vierkante meter aan magazijnen passeren jaarlijks zo’n 300 miljoen artikelen. Het resultaat? Een intern transportsysteem op maat dat serieus snoeit in de werkuren. Deze installatie verzet namelijk dezelfde hoeveelheid werk als vier(!) fulltime operatoren.

0 0 0 0

Case: Wij brengen kleur en logica in interne transportflow

Als internationaal logistiek bedrijf is Yusen Logistics het aanspreekpunt voor alle mogelijke vormen van transport. Wij waren aan zet in hun vestiging te Ridderkerk. Wij ontwikkelden er een oplossing op maat waarbij we de volledige interne transportflow – van orderpicking tot verzending – vergemakkelijkten.

Het magazijn is opgedeeld in drie zones waar materialen gepickt worden. Voor hun bakken gebruiken ze de kleuren rood, geel of blauw, afhankelijk van de zone. Eens de materialen verzameld, transporteert een bovenliggende rollenbaan de bakken tot bij de inpakkers. Hier hebben wij de ergonomische inpaktafels en bijhorende rekken op maat gebouwd naar de noden van de klant. Wanneer de bakken leeg zijn, zetten de inpakkers ze weg op de onderste baan. Onze transportsystemen bevatten de intelligentie om te weten waar elke bak dan naartoe moet.

Onze realisaties staan in tussentijd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het VK, Oost-Europa, China, de VS, Abu Dhabi, Brazilië, …

Een vraag over
logistiek of distributie?

cta-david

David Taverniers

General Manager

Easy Systems at your service

Ruim aanbod

Easy Systems is door mijzelf - na meer dan 10 jaar ervaring in de sector - in 2007 opgestart.

Onze missie is hét aanspreekpunt te zijn voor alle machinebouwers, logistieke centra, productie-en assemblagebedrijven en sociale werkplaatsen die behoefte hebben aan een betrouwbare partner.

naam-david
david5